Latest Current Affairs Questions and Answers 4 – 10 August, 2021

Q11. The Parliament recently passed the Taxation Laws (Amendment) Bill, 2021 on August 6, 2021. The bill seeks to amend the Income-Tax Act, ____, and the Finance Act, ____.

  • 1959, 2010
  • 1960, 2011
  • 1961, 2012
  • 1962, 2014

Answer: C. 1961, 2012

Q12. Lovlina Borgohain has won India’s third medal at Tokyo Olympics 2020. She is a-

  • Sprinter
  • Track and Field Athlete
  • Boxer
  • None of these

Answer: C. Boxer

Q13. The Union Cabinet of India has approves continuation of Samagra Shiksha Scheme till-

  • January 2024
  • March 2025
  • March 2026
  • April 2030

Answer: B. March 2026

Q14. The Ram Temple built in the Ayodhya soon to be open to devotees by-

  • December 2021
  • December 2022
  • December 2023
  • December 2024

Answer: C. December 2023

Q15. As per the latest RBI guidelines Banks are not allowed to open current accounts for borrowers who have availed-

  • agricultural/ personal overdraft (OD) or OD against deposits
  • educational OD against deposits
  • business OD
  • None of these

Answer: A. agricultural/ personal overdraft (OD) or OD against deposits

Q16. The Indian men’s hockey team won ____ at Tokyo Olympics 2020.

  • Gold
  • Silver
  • Bronze
  • None of these

Answer: Bronze

Q17. Which of the following governments recently launched a doorstep healthcare scheme to eliminate the need for patients to visit a healthcare center for the treatment of non-communicable diseases?

  • Tamil Nadu
  • Maharashtra
  • Punjab
  • West Bengal

Answer: A. Tamil Nadu

Q18. Indian Wrestler Ravi Kumar Dahiya wins ____ at Tokyo Olympics 2020.

  • Gold
  • Silver
  • Bronze
  • None of these

Answer: B. Silver

Q19. India and Russia have begun the ___ of joint military exercise in Volgograd.

  • 12th edition
  • 13th edition
  • 14th edition
  • 15th edition

Answer: A. 12th edition

Q20. The Indian Parliament has passes bill to amend Scheduled Tribes list as recommended by the state of-

  • Arunachal Pradesh
  • Assam
  • West Bengal
  • MadhyaPradesh

Answer: A. Arunachal Pradesh

For more news on
follow us on Google News