Latest Current Affairs Questions Answers August 18 – 24, 2021

Read the most important current affairs questions and answers of August 18 to August 24, 2021. These current affairs questions are designed from the latest news and affairs from latest happenings, technology, sports, politics, science and other topics.

All these current gk based questions will help you to prepare for your upcoming competitive exams and interviews.

Current Affairs Questions August 18 – 24, 2021

Q1. After the recent takeover of taliban in Afghanistan have stopped imports and export from India. The imports have been largely dependent on-

  • Dry fruits
  • Sugar
  • Tea
  • Coffee

Answer: A. dry fruits

Q2. DRDO recently developed a chaff technology to safeguard Indian fighter jets against hostile radar targets. The chaff technology and cartridge called-

  • 118/I
  • 115/I
  • 116/I
  • 119/I

Answer: A. 118/I

Q3. Who has been recently selected as the president of the Institute of Economic Growth (IEG) Society?

  • N K Singh
  • Dr. Manmohan Singh
  • Amit Mishra
  • None of them

Answer: A. N K Singh

Q4. What is resistance 2.0 in Afghanistan?

  • Taliban movement
  • Anti-Taliban movement
  • Anti Afghanistan govt. Movement
  • None of these

Answer: B. Anti-Taliban movement

Q5. If the legislation in the US House of Representatives receives the vote who will be the first Indian to be conferred the Congressional Gold Medal.

  • Mahatma Gandhi
  • Swami Vivekananda
  • Netaji Subhas Chandra Bose
  • None of them

Answer: A. Mahatma Gandhi

Q6. Radhakishan Damani has entered the list of the world’s 100 richest people. He owns the retail chain-

  • Future Retail
  • Shoppers Stop
  • Trend LTD
  • DMart

Answer: D. DMart

Q7. What is the theme of World Humanitarian Day 2021?

  • TheHumanRace
  • ThePeople
  • TheChildren
  • None of these

Answer: A. TheHumanRace

Q8. After the Taliban takeover former Vice-President of Afghanistan, ____ declares himself as the ‘Caretaker President’.

  • Ashraf Ghani
  • Ahmed Shah Massoud
  • Amrullah Saleh
  • None of these

Answer: C. Amrullah Saleh

Q9. The ministry of coal in India is set to launch Vriksharopan Abhiyan 2021 on-

  • August 19
  • September 19
  • October 19
  • December 19

Answer: August 19

Q10. Recently the Supreme Court of India allowed women to appear for ____ Exam.

  • National Defense Academy (NDA)
  • UPSC
  • SSC
  • JEE

Answer: A. National Defense Academy (NDA)

Scroll to Top