Current Affairs Questions Answers August 25-31, 2021

Most important Current Affairs questions and answers of August 25-31, 2021. All the questions and answers are designed from the latest happenings, politics, sports, events, science, technology and other topics.

Try to answer all these questions important for competitive exams and interviews.

Latest Current Affairs Questions Answers August 25-31, 2021

Q1. The Carnegie Institution of Science (CIS) has discovered the fastest orbiting asteroid ever spotted in the solar system which takes just 113 Earth days to completes its orbit. The orbit is dubbed as-

  • 2020 PH27
  • 2021 PH27
  • 2022 PH27
  • 2023 PH27

Answer: B. 2021 PH27

Q2. Indian recently signed a pact with ___ for the largest ever infrastructure project of a 6.74 km long bridge and causeway link.

  • Sudan
  • Egypt
  • Maldives
  • None of these

Answer: C. Maldives

Q3. Which of the following countries emerged as the 2nd most attractive and sought-after manufacturing destination globally?

  • India
  • USA
  • China
  • Russia

Answer: A. India

Q4. On August 26, 2021 the world celebrates ____ Birth Anniversary of Mother Teresa.

  • 110th
  • 111th
  • 112th
  • 113th

Answer: B. 111th

Q5. International Dog Day is celebrated every year on ____.

  • August 23
  • August 24
  • August 25
  • August 26

Answer: D. August 26

Q6. Recently ____ of modern hand grenades were handed over to the Indian Army by Economic Explosives Ltd. (EEL).

  • 1 Lakh
  • 2 Lakh
  • 3 Lakh
  • 4 Lakh

Answer: A. 1 Lakh

Q7. Which of the following countries recently topped the ICC World Test Championship 2021-23 Points Table?

  • India
  • Australia
  • England
  • Pakistan

Answer: A. India

Q8. India evacuates 800 people from Afghanistan to India under the operation ___.

  • United India
  • Devi Shakti
  • Seva Janana
  • None of these

Answer: B. Devi Shakti

Q9. Dale Steyn retires from all forms of cricket. He is from-

  • Australia
  • West Indies
  • South Africa
  • England

Answer: C. South Africa

Q10. Thematic POSHAN Maah to be celebrated in september 2021. The POSHAN Maah celebration begins from-

  • 2015
  • 2017
  • 2018
  • 2020

Answer: C. 2018

Scroll to Top