Current Affairs Questions Answers September 1 – 7, 2021

Read and practice the most latest and important current affairs questions and answers of September 1 – 7, 2021. All the current gk based questions are designed for the upcoming competitive exams and interviews.

Try to answer all the current affairs questions to boost your exam preparation.

Q1. India’s first dugong sanctuary will be setup in-

  • West Bengal
  • Bihar
  • Odisha
  • Tamil Nadu

Answer: D. Tamil Nadu

Q2. Recently the Asian Development Bank has approved loans of ____ for urban housing projects in Tamil Nadu.

  • $130 million
  • $140 million
  • $150 million
  • $160 million

Answer: C. $150 million

Q3. UAE launched a new green Visa for foreigners to sponsor their parents and children upto the age of ___ on their permits.

  • 20
  • 25
  • 30
  • 45

Answer: B. 25

Q4. Which of the following is the first Asian country to launch a plastic pact to reduce, reuse, and recycle plastics.

  • China
  • India
  • Japan
  • South Korea

Answer: B. India

Q5. Manish Narwhal wins India’s 3rd gold at Paralympics in ____.

  • Shooting
  • Javelin throw
  • Weight Lifting
  • None of these

Answer: A. Shooting

Q6. Which of the following countries approved as the new members of BRICS?

  • Uruguay
  • UAE
  • Bangladesh
  • All of these

Answer: D. All of these

Q7. Indian biologist ____ wins Behler turtle conservation award in turtle conservation.

  • Dr. Nilendra Singh
  • Dr. Shailendra Singh
  • Dr. Amarendra Singh
  • None of these

Answer: C. Dr. Shailendra Singh

Q8. Recently Delhi got its ____ smog tower near Anand Vihar Metro station to clean the air of the one-kilometer range.

  • 1st
  • 2nd
  • 3rd
  • 4th

Answer: B. 2nd

Q9. Andhra Pradesh Government has appointed former ____ Chairman Rajnish Kumar as its economic advisor.

  • SBI
  • UNION Bank
  • Bank of Baroda
  • None of these

Answer: A. SBI

Q10. Recently ISRO’s Chandrayaan-2 spacecraft completed ____ orbits around the moon.

  • 5,000
  • 7,000
  • 8,000
  • 9,000

Answer: D. 9,000

Scroll to Top