Latest Current Affairs Questions Answers September 8 – 14, 2021

Read the latest current affairs questions and answers of september 8 – 14, 2021. These current affairs are designed from the current happenings from sports, politics, technology, invention, and other topics.

All the current affairs questions provided below are important for competitive exams and interviews.

Current Affairs Questions Answers September 8 – 14, 2021

Q1. Noida DM Suhas LY becomes the first IAS officer to win a Paralympic medal in ____ at Tokyo.

  • Badminton
  • Long Jump
  • Javelin Throw
  • Boxing

Answer: A. Badminton

Q2. Baby Rani Maurya, Governor of ____, submitted her resignation on September 8, 2021.

  • Uttar Pradesh
  • Uttarakhand
  • Assam
  • West Bengal

Answer: B. Uttarakhand

Q3. The birth anniversary of ____ reformist leader E V Ramasamy Periyar on September 17.

  • Assam’s
  • Tamil Nadu’s
  • Uttar Pradesh
  • None of these

Answer: C. Tamil Nadu’s

Q4. The theme of International Literacy Day 2021 is-

  • Literacy for a human-centered recovery: Narrowing the digital divide
  • Literacy for a animal care
  • Literacy to build a sustainable environment
  • None of these

Answer: A. Literacy for a human-centered recovery: Narrowing the digital divide

Q5. Recently the central government approved a production linked incentive scheme worth ____ crores for the textile sector.

  • Rs. 5,683
  • Rs. 8,683
  • Rs. 10,683
  • Rs. 15,683

Answer: C. Rs. 10,683

Q6. Which of the following is the newly appointed governor?

  • Banwarilal Purohit, Punjab
  • RN Ravi, Tamil Nadu
  • Prof. Jagdish Mukhi, New Nagaland
  • All of these

Answer: D. All of these

Q7. Who has been recently appointed as India’s G20 sherpa?

  • Piyush Goyal
  • Rajnath Singh
  • Amit Shah
  • Suresh Prabhu

Answer: A. Piyush Goyal

Q8. India and ____ jointly launched the ‘Centre of Excellence on Offshore Wind’ as part of the ‘Green Strategic Partnership’.

  • UK
  • USA
  • Denmark
  • Germany

Answer: C. Denmark

Q9. The theme of the 13th BRICS Summit was-

  • Cooperation for the Sustainable Development of the Nations
  • [email protected]: Human Interaction, Social Distancing, Health
  • [email protected]: Intra BRICS cooperation for continuity, consolidation, and consensus
  • None of these

Answer: C. [email protected]: Intra BRICS cooperation for continuity, consolidation, and consensus

Q10. RBI Governor Shaktikanta Das Recently Said that the Indian economy is likely to grow at ____ percent in FY2021-22.

  • 7.5
  • 9.5
  • 10.5
  • 11.5

Answer: B. 9.5

Scroll to Top