Latest Current Affairs Questions and Answers September 15 – 21, 2021

We bring to you the latest and most important current affairs questions and answers from september 15-21, 2021. All these current affairs based questions are designed from various events and news in sports, politics, science, technology, innovation, awards and other.

Read all these mcq type current affairs questions and answers important for your upcoming competitive exams and interviews.

Current Affairs Questions and Answers September 15 – 21, 2021

Q1. Who has received the National Florence Nightingale Award 2020?

  • Brigadier SV Sarasvati
  • KM Kaidurappa
  • KM Saraswati
  • None of these

Answer: A. Brigadier SV Sarasvati

Q2. The Karnataka Religious Structure (Protection) Bill 2021 aim at-

  • Protecting illegal religious structures
  • Protecting orphan child
  • Protecting animals in national parks
  • None of these

Answer: A. Protecting illegal religious structures

Q3. Which fish is declared as the state fish of Sikkim?

  • Ruhi
  • Pomfret
  • Katley
  • None of these

Answer: C. Katley

Q4. As per the Global Innovation Index 2021, India ranks-

  • 44th
  • 46th
  • 48th
  • 49th

Answer: B. 46th

Q5. Which of the following is/are the recipients of Sahitya Akademi Fellowship 2021?

  • Ruskin Bond
  • M Leelavathy
  • Vinod Kumar Shukla
  • All of them

Answer: D. All of them

Q6. India’s 61st software technology park opened in-

  • Srinagar, J &K
  • Mohali, Punjab
  • Noida, U.P.
  • Kohima, Nagaland

Answer: D. Kohima, Nagaland

Q7. What is the theme of International Day of Peace 2021?

  • Recovering Better for an Equitable and Sustainable World
  • Recovering Better for an Healthy World
  • Recovering Better for an Empowerment World
  • None of these

Answer: A. Recovering Better for an Equitable and Sustainable World

Q8. The government of India has started generating ____ unique IDs for farmers as a part of the government’s Digital Agriculture Mission to create a unified Farmers Service Interface.

  • 12-digit
  • 13-digit
  • 14-digit
  • 15-digit

Answer: A. 12-digit

Q9. The 73rd Emmy Awards took place at the Event Deck. The winners for Outstanding Drama Series is-

  • The Crown
  • Ted Lasso
  • The Queen’s Gambit
  • None of these

Answer: A. The Crown

Q10. Nobel Laureate ____ appointed as the new Sustainable Development Goals (SDG) Advocate by the UN?

  • Venki Ramakrishnan
  • Abhijit Baneerjee
  • Kailash Satyarthi
  • None of these

Answer: C. Kailash Satyarthi

Scroll to Top