Current Affairs Questions Answers 22-30 September, 2021

Read the latest and most important current affairs questions answers of 22-30 September, 2021. All these questions are designed from various news and affairs from politics, sports, banking, science, inventions, awards and other.

Below there are multiple choice type questions with four options. You need to choose the correct answer. Practicing each of the questions will help you to improve your score in various competitive exams in India.

Q1. NASA is set to launch ____, the first spacecraft to study Jupiter’s Trojan asteroids.

  • SpaceX
  • Lucy
  • Trojan
  • None of these

Answer: B. Lucy

Q2. Who recently took charge as the new Chief of Indian Air Force?

  • Air Chief Rakesh Kumar Singh
  • Air Chief Marshal VR Chaudhari 
  • Air Chief Birender Singh
  • None of these

Answer: B. Air Chief Marshal VR Chaudhari

Q3. Who has become the first female Prime Minister of Tunisia?

  • Nestle Odmen
  • Nazma Firdousi
  • Najla Bouden Romdhane
  • None of these

Answer: C. Najla Bouden Romdhane

Q4. The Union Minister has given approval to Rs. ____ investment in ECGC Ltd in next 5 years.

  • 1,400 crores
  • 2,400 crores
  • 3,400 crores
  • 4,400 crores

Answer: D. 4,400 crores

Q5. What is the theme of World Maritime Day 2021?

  • Seafarers: at the core of Shipping’s future
  • Balancing Maritime EcoSystem
  • Conserving Maritime Animals
  • None of these

Answer: A. Seafarers: at the core of Shipping’s future

Q6. Recently, which of the following countries successfully fired and tested a newly developed hypersonic missile called Hwasong-8?

  • North Korea
  • Japan
  • China
  • India

Answer: A. North Korea

Q7. Which of the following space agencies recently launched Landsat 9 on a United Launch Alliance Atlas V rocket on September 27, 2021?

  • ISRO
  • DRDO
  • NASA
  • None of these

Answer: C. NASA

Q8. Who is set to be the next prime minister of Japan?

  • Fumio Kishida
  • Satoshi Nakamoto
  • Rishida Cheng
  • None of these

Answer: A. Fumio Kishida

Q9. Which of the following states has launched the Nirbhaya – Ek Pahal programme to connect 75,000 women with state banks for cheaper interest rates & get benefits of state subsidies?

  • Maharashtra
  • Kerala
  • Uttar Pradesh
  • West Bengal

Answer: C. Uttar Pradesh

Q10. Recently Indian PM Narendra Modi dedicated ____ crop varieties to the nation to tackle climate change and malnutrition.

  • 25
  • 35
  • 45
  • 55

Answer: B. 35

Scroll to Top