Q11. The Ministry of Social Justice and Empowerment launched Pan-India toll-free helpline number ____ for senior citizens.

  • 14567
  • 12945
  • 14598
  • 14398

Answer: A. 14567

Q12. The Central Government announced that Ordnance Factory Board (OFB’s) 41 factories will be split into ____ new corporate entities.

  • Five
  • Six
  • Seven
  • Eight

Answer: C. Seven

Q13. Who wins the Russian Grand Prix 2021?

  • Max Verstappen
  • Esteban Ocon
  • Lewis Hamilton
  • None of them

Answer: C. Lewis Hamilton

Q14. DRDO successfully tests new version of Akash Missile known as-

  • Akash Shakti
  • Akash Mitra
  • Akash Yajona
  • Akash Prime

Answer: D. Akash Prime

Q15. What is the theme of World Rabies Day 2021?

  • The Truth about Rabies
  • Rabies: Fact, not Fear
  • Rabies Nature
  • None of these

Answer: B. Rabies: Fact, not Fear

Q16. Which of the following persons are newly elected Rajya Sabha members?

  • Sarbananda Sonowal
  • L Murugan
  • S Selvaganapathy
  • All of them

Answer: D. All of them

Q17. Who recently became the first woman Speaker of Gujarat Assembly?

  • Mirabhai Patel
  • Sharmila Chanu
  • Nimaben Acharya
  • None of them

Answer: C. Nimaben Acharya

Q18. Moeen Ali announces retirement from Test cricket. He played for-

  • England
  • India
  • Pakistan
  • Bangladesh

Answer: A. England

Q19. PM Narendra Modi is bringing ____ artefacts and antiquities from the US after concluding his three-day visit.

  • 155
  • 156
  • 157
  • 158

Answer: C. 157

Q20. Who is likely to be the new German Chancellor?

  • Olaf Scholz
  • Gerhard Schröder
  • Helmut Kohl
  • None of them

Answer: A. Olaf Scholz

Pages: 1 2 3 4