Latest Current Affairs Questions Answers August 18 – 24, 2021

Q11. Indian PM Narendra Modi launched National Hydrogen Mission on-

  • 15th August
  • 17th August
  • 19th August
  • 20th August

Answer: A. 15th August

Q12. Aligarh in UP will be renamed as-

  • Ramgarh
  • Narayangarh
  • Harigarh
  • None of these

Answer: C. Harigarh

Q13. The smart health cards have been launched under the Biju Swasthya Kalyan Yojana in ____.

  • Assam
  • West Bengal
  • Bihar
  • Odisha

Answer: D. Odisha

Q14. Which of the following became the first state to present a separate agricultural budget?

  • Tamil Nadu
  • Maharashtra
  • Uttar Pradesh
  • Punjab

Answer: A. Tamil Nadu

Q15. RBI’s first financial inclusion index ending March 2021 reads at ____.

  • 33.9
  • 53.9
  • 63.9
  • 73.9

Answer: B. 53.9

Q16. Tamil Actor, VJ Anandha Kannan passed away at the age of 48. His popular films was-

  • Adhisaya Ulagam
  • Mullum Malarum
  • Ithanai Naalai Engirunthai
  • All of these

Answer: D. All of these

Q17. World’s second-largest refurbished state-of-the-art National Gene Bank inaugurated in ____.

  • Bangalore
  • New Delhi
  • Kolkata
  • Chennai

Answer: B. New Delhi

Q18. Who was recently elected as the president of Zambia?

  • Hakainde Hichilema
  • Edgar Lungu
  • Hakainde Lungu
  • None of them

Answer: A. Hakainde Hichilema

Q19. Recently Haiti was struck by a massive 7.2 magnitude earthquake which killed 1,297 people. What is the capital of Haiti?

  • Port-hu-Prince 
  • Port-hi-Prince 
  • Port-au-Prince 
  • Port-ai-Prince 

Answer: C. Port-au-Prince

Q20. The Indian Army for the first time promoted ____ women officers to Colonel Time Scale Rank.

  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Answer: A. 5

For more news on
follow us on Google News