Indian Constitution Questions and Answers

51. Supreme court has;
A. 1 area.
B. 3 area.
C. 5 area.
D. 10 area.

Answer with Explanation
Answer: Option C
Explanation:
No explanation for this question.

52. Economic relation between central //7 state government are mentioned in between;
A. 256-289 number article.
B. 280-350 number article.
C. 264-300 number article.
D. None of these.

Answer with Explanation
Answer: Option C
Explanation:
No explanation for this question.

53. First general election was held on;
A. 1951.
B. 1952.
C. 1953.
D. 1954.

Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation:
No explanation for this question.

54. State reorganization Act passed on;
A. 1st nov,1955.
B. 1st oct,1956.
C. 1st nov,1956.
D. 1st oct,1955.

Answer with Explanation
Answer: Option C
Explanation:
No explanation for this question.

55. Maximum income of India is dependent on;
A. Coal.
B. Oil products.
C. Agriculture.
D. None of these.

Answer with Explanation
Answer: Option C
Explanation:
No explanation for this question.

56. Who designed the Indian flag;
A. B.R Ambedkar.
B. Vikoji Rastam kama.
C. Sir patric lawrrance.
D. Pingali Venkayya.


Answer with Explanation
Answer: Option D
Explanation:
No explanation for this question.

57. First correction made to Indian citizenship law on;
A. 1985.
B. 1986.
C. 1987.
D. 1988.


Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation:
No explanation for this question.

58. Who was the first election commissionar of India?
A. Sukumar Sen.
B. Vikoji rastam kama.
C. B.R Ambedkar.
D. None of these.


Answer with Explanation
Answer: Option A
Explanation:
No explanation for this question.

59. Sarkaria commission made for;
A. Mataining relationship between central and state government.
B. Developing zonal commission.
C. Both a & b.
D. None of these.

Answer with Explanation
Answer: Option A
Explanation:
No explanation for this question.

60. Resudiary power given to;
A. State government.
B. Central government.
C. Both a & b.
D. None of these.


Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation:
No explanation for this question.

About the Author