Indian Constitution Questions and Answers

31. Drafting committee made in;
A. 28th august of 1947.
B. 29th august of 1947.
C. 30th august of 1947.
D. None of these.

Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation:
No explanation for this question.

32. Head of state constitution is/are;
A. Chief minister.
B. Rajyapal.
C. president.
D. vice-president.

Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation:
No explanation for this question.

33. Head of central constitution is/are;
A. President.
B. Vice president.
C. Rajyapal.
D. Speaker.

Answer with Explanation
Answer: Option A
Explanation:
No explanation for this question.

34. Citizenship law passed in parliament on;
A. 1945.
B. 1955.
C. 1956.
D. 1958.

Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation:
No explanation for this question.

35. Minimum age to be a Indian president is;
A. 25 yr.
B. 30 yr.
C. 35 yr.
D. 40 yr.

Answer with Explanation
Answer: Option C
Explanation:
No explanation for this question.

36. Minimum age to be a member of Rajyasabha is;
A. 25 yr.
B. 30 yr.
C. 35 yr.
D. 40 yr.

Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation:
No explanation for this question.

37. Minimum age to be a Chief minister is;
A. 25 yr.
B. 30 yr.
C. 35 yr.
D. 40 yr.

Answer with Explanation
Answer: Option A
Explanation:
No explanation for this question.

38. Chairman of Rajyasabha is;
A. President.
B. Vice president.
C. Prime minister.
D. Rajyapal.

Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation:
No explanation for this question.

39. Chairman of Planning commission is;
A. President.
B. Vice president.
C. Prime minister.
D. Speaker.
Answer with Explanation
Answer: Option C
Explanation:
No explanation for this question.

40. Time limit of loksabha is;
A. 1 yr.
B. 3 yr.
C. 4 yr.
D. 5 yr.

Answer with Explanation
Answer: Option D
Explanation:
No explanation for this question.

About the Author