Q21. Who has been awarded 22nd Lal Bahadur Shastri National Award for Excellence?

  • Amandeep Misra
  • Dr Randeep Guleria
  • Gopal Swamy
  • None of these

Answer: B. Dr Ranadep Guleria

Q22. The Government of India has accorded ‘Maharatna’ Status to state-owned ____.

  • Middle-East Corporation
  • Power Finance Corporation (PFC)
  • Asia Pacific Finance Corporation
  • None of these

Answer: B. Power Finance Corporation (PFC)

Q23. Which will be the official mascot of FIFA U-17 Women’s World Cup 2022?

  • Ibha
  • Puma
  • Egba
  • None of these

Answer: Ibha

Q24. As per the report by IMF, the Indian economy will grow at ____ percent in 2021.

  • 4.5
  • 6.5
  • 8.5
  • 9.5

Answer: D. 9.5

Q25. Which of the following countries agreed to build a 20-kilogram semi-autonomous lunar rover for NASA (National Aeronautics and Space Administration).

  • Australia
  • India
  • Canada
  • Germany

Answer: A. Australia

Q26. What is the theme of World Standards Day 2021?

  • Standards for Sustainable Development Goals- a shared vision for a better future.
  • Process for Sustainable Growth- a shared vision for a better community.
  • Growth for a better future.
  • None of these

Answer: A. Standards for Sustainable Development Goals- a shared vision for a better future.

Q27. At the ISSF Junior World Championship India finished on top with ____ medal.

  • 33
  • 43
  • 53
  • 63

Answer: B. 43

Q28. Indian football skipper Sunil Chhetri has recently broken legendary Brazilian football player Pele’s ____ international goal record.

  • 57
  • 67
  • 77
  • 87

Answer: 77

Pages: 1 2 3