Q11. Reliance New Energy Solar (RNESL) acquires Norway-based REC Solar for ____ million.

  • $441
  • $551
  • $661
  • $771

Answer: D. $771

Q12. What is the theme of International Girl Child day 2021?

  • Young Generation, Our Generation
  • Digital Generation, Our Generation
  • Digital Generation, Young Generation
  • Young Generation, Future Generation

Answer: B. Digital Generation, Our Generation

Q13. Which of the following persons have been jointly awarded the 2021 Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel?

  • David Card
  • Joshua D. Angrist
  • Guido W. Imbens
  • All of these

Answer: All of these

Q14. Indian railways launches two long haul freight trains named as-

  • Trishul
  • Garuda
  • Nissan
  • Both A & B

Answer: C. Both A & B

Q15. Which of the following states has developed India’s first mobile-based e-voting system?

  • Uttar Pradesh
  • West Bengal
  • Telangana
  • Maharashtra

Answer: C. Telangana

Q16. Which of the following people has been chosen for the 4th Satyajit Ray Award?

  • B Gopal
  • C Gopal
  • Chaya Basu
  • None of them

Answer: A. B Gopal

Q17. Who has been sworn-in as the new Chancellor of Austria?

  • Michele Schallenberg
  • Mark Schallenberg
  • Alexander Schallenberg
  • None of them

Answer: C. Alexander Schallenberg

Q18. Who has been recently appointed as Prime Minister Modi’s advisor for two years?

  • Amit Khare
  • Dayal Mistri
  • Bhargav Mohan
  • None of these

Answer: A. Amit Khare

Q19. Which of the following countries launches the world’s first self-driving train?

  • Switzerland
  • Canada
  • Germany
  • Australia

Answer: C. Germany

Q20. Indian PM Modi launched PM GatiShakti- National Master Plan for multi-modal connectivity worth Rs. ____.

  • 100 lakh crores
  • 200 lakh crores
  • 300 lakh crores
  • 400 lakh crores

Answer: A. 100 lakh crores

Pages: 1 2 3