Current Affairs Questions and Answers October 8-14, 2021

Read the most important current affairs questions and answers of October 8 – 14, 2021. All these quiz based current gk questions are designed from latest news, sports, politics, and other events.

Practice and try to answer all the current affairs questions to perform better in your upcoming competitive exams and interviews.

Latest Current Affairs Questions and Answers October 8-14, 2021

Let’s start.

Q1. Air Force day observed annually in India on-

  • October 2
  • October 5
  • October 8
  • October 10

Answer: C. October 8

Q2. Who tops the list of richest Indians published by Forbes?

  • Kiran Mazumdar Shaw
  • Gautam Adani
  • Mukesh Ambani
  • None of them

Answer: C. Mukesh Ambani

Q3. RBI retains real GDP growth at ____ percent in 2021-2023.

  • 7.5
  • 8.5
  • 9.5
  • 10.5

Answer: C. 9.5

Q4. Which of the following countries recently joined the High Ambition Coalition (HAC), a group of 70 nations?

  • Malaysia
  • Japan
  • India
  • Kenya

Answer: C. India

Q5. Which of the following persons have been awarded the Nobel peace prize 2021?

  • Maria Ressa
  • Dmitry Muratov
  • Both A & B
  • None of these

Answer: C. Both A & B

Q6. Who won the Nobel prize 2021 in physics?

  • Syukuro Manabe
  • Klaus Hasselmann
  • Giorgio Parisi
  • All of them

Answer: D. All of them

Q7. The Indian American Astronaut who will command NASA-SpaceX’s Crew-3 Mission is-

  • Raja Chari
  • Bhatti Chawla
  • Neil Chari
  • None of them

Answer: A. Raja Chari

Q8. As per the recent world bank’s report, the Indian economy will grow at ____ percent in FY 2021-22.

  • 6.3
  • 7.3
  • 8.3
  • 9.3

Answer: C. 8.3

Q9. Which of the following Indian businesses joins the $100 billion club among Jeff Bezos, Elon Musk and Warren Buffett?

  • Anil Ambani
  • Mukesh Ambani
  • Gautam Adani
  • Ratan Tata

Answer: B. Mukesh Ambani

Q10. PM Narendra Modi launched Indian Space Association(ISpA) based on which of the following pillars?

  • Freedom to private sector in innovation
  • Role of government as an enabler
  • To make youth future-ready and see the Space sector
  • All of these

Answer: D. All of these

Scroll to Top