Antonyms Questions and Answers

Practice English Antonyms questions and answers important for various competitive exams and interviews. These multiple choice type quiz based antonyms questions are also helpful to boost your English Language skills.

Directions: Choose the word opposite in meaning to the given word.

1. Ability-

  • Inability.
  • Coward.
  • Lavish.
  • None of these.

Answer with Explanation

Answer: Option A

Explanation: No explanation for this question.

2. Absurd-

  • Rational.
  • Bad.
  • Reasonable.
  • Both A and C.

Answer with Explanation

Answer: Option D

Explanation: No explanation for this question.

3. Acquit-

  • Convict.
  • Lazy.
  • Clumsy.
  • Both A and B.

Answer with Explanation

Answer: Option A

Explanation: No explanation for this question.

4. Accord-

  • Excess.
  • Humble.
  • Discord.
  • None of these.

Answer with Explanation

Answer: Option C

Explanation: No explanation for this question.

5. Adversity-

  • Grow.
  • Prosperity.
  • Lack.
  • Waste.

Answer with Explanation

Answer: Option B

Explanation: No explanation for this question.

Directions: Choose the word opposite in meaning to the given word.

6. Ample-

  • Pride.
  • Large.
  • Meagre.
  • None of these.

Answer with Explanation

Answer: Option C

Explanation: No explanation for this question.

7. Arrogant-

  • Hate.
  • Tolerant.
  • Anger.
  • None of these.

Answer with Explanation

Answer: Option B

Explanation: No explanation for this question.

8. Barbarian-

  • Hungry.
  • Dirty.
  • Cruel.
  • Civilized.

Answer with Explanation

Answer: Option D

Explanation: No explanation for this question.

9. Bankrupt-

  • Lack.
  • Small.
  • Affluent.
  • None of these.

Answer with Explanation

Answer: Option C

Explanation: No explanation for this question.

10. Boisterous-

  • Calm.
  • Discord.
  • Cruel.
  • None of these.

Answer with Explanation

Answer: Option A

Explanation: No explanation for this question.

Scroll to Top