Coding and Decoding Questions and Answers

1. If the word TRAIN is coded as WUDLQ how the word BUS will be coded?

  • EXU
  • DWU
  • EXV
  • VXE

Answer with Explanation

Answer: Option C

Explanation: No explanation for this question.

2. If the word UNITED is coded as SLGRCB, how should the word DISOWN be coded?

  • BGQMUL
  • CGRLTK
  • CGRTLK
  • BGQLUM

Answer with Explanation

Answer: Option A

Explanation: No explanation for this question.

3. If the word CLERK is coded as EOIWQ, how would you code the word TABLE.

  • VCDNG
  • VCDGN
  • VDFQK
  • VDFOK

Answer with Explanation

Answer: Option C

Explanation: No explanation for this question.

4. If word TRADE is coded as XVEHI, how should the word PUBLIC be coded?

  • TYFMPG
  • SXEOLF
  • TYFPMG
  • SXLLOP

Answer with Explanation

Answer: Option C

Explanation: No explanation for this question.

5. If the PENCIL is coded as LICNEP, how can the word INKPOT be coded?

  • TOPINK
  • JOLQPU
  • HMKOPS
  • TOPKNI

Answer with Explanation

Answer: Option D

Explanation: No explanation for this question.

6. If the word RADIO is coded as UDGLR , how should the word PHOTO be coded?

  • OLOHP
  • SKRWR
  • OIPUP
  • SKPWP

Answer with Explanation

Answer: Option B

Explanation: No explanation for this question.

7. If the word TEXTILE is coded as RCVRGJC, how would the word NYLON be coded in that code?

  • LWJNI
  • OZMNO
  • LWJML
  • OZMPO

Answer with Explanation

Answer: Option C

Explanation: No explanation for this question.

8. If the word TELEVISION is coded as NOISIVELET how the word INDUSTRY will be coded?

  • JOEVTUXZ
  • YRTSUDNI
  • YRTUSDNI
  • JOEVUTZA

Answer with Explanation

Answer: Option B

Explanation:

No explanation for this question.

9. If the word NUMBER is coded as PXQGKY how the word SERIAL should be coded?

  • UHVNKS
  • UHVNGS
  • UGTKCN
  • UHVSKN

Answer with Explanation

Answer: Option B

Explanation: No explanation for this question.

Scroll to Top