Latest Current Affairs Questions Answers November 1-7, 2021

Read the most important current affairs questions and answers covering latest news on politics, sports, entertainment, awards, summit, and other topic.

All these current gk quiz based questions and answers are helpful for the preparation of competitive exams and interviews in India.

Current Affairs Questions Answers November 1-7, 2021

Q1. Recently ADB approved a ____ million loan to offer support for India’s National Industrial Corridor Development Program (NICDP).

  • $250
  • $350
  • $450
  • $550

Answer: A. $250

Q2. Elon Musk is willing to spend ____ billion to solve world hunger if WFP shares a plan on how 2 percent of his total wealth could solve world hunger.

  • $4
  • $6
  • $8
  • $10

Answer: B. $6

Q3. Asgar Afghan, former ____ skipper, announces retirement from International Cricket.

  • Pakistan
  • Bangladesh
  • Afghanistan
  • South Africa

Answer: C. Afghanistan

Q4. Recently the 64 year old ____ PM Fumio Kishida, coalition retains majority with fewer seats.

  • Australia
  • Nepal
  • Japan
  • Bhutan

Answer: C. Japan

Q5. India recently signed an agreement of ____ million with the World Bank for Meghalaya Health Systems Strengthening Project.

  • $40
  • $90
  • $120
  • $150

Answer: A. $40

Q6. Recently (NMCG) has been registered in the Guinness Book of World Records on the first day. The full form of NMCG is-

  • National Mission of Clean Gram
  • National Mission of Clean Gramin
  • National Mission of Clean Ganga
  • None of these

Answer: C. National Mission of Clean Ganga

Q7. Indian Navy receives first P15B Guided-Missile Destroyer , which has the capability of launching guided anti-aircraft missiles from its deck.

  • Vishakhapatnam
  • Takshshila
  • Bangalore
  • None of these

Answer: A. Vishakhapatnam

Q8. What is the theme of Ayurveda Day 2021?

  • Ayurveda for Poshan
  • Ayurveda for Development
  • Ayurveda for Health
  • None of these

Answer: A. Ayurveda for Poshan

Q9. Which of the following social networks recently shut down facial recognition systems?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+

Answer: A. Facebook

Q10. The satellite broadband arm of SpaceX, ____ aims to start the broadband services in India from December 2022.

  • Megalink
  • Spacelink
  • Starlink
  • Powerlink

Answer: C. Starlink

Scroll to Top