Biology Questions and Answers

1. Insulin hormone produced by-

  • Liver.
  • Pancreas.
  • Stomach.
  • Thymus.

Answer with Explanation

Answer: Option B

Explanation: No explanation for this question.

2. Disease caused due to less production of insulin is-

  • Diabetes.
  • Jaundice.
  • Encephalitis.
  • None of these.

Answer with Explanation

Answer: Option A

Explanation: No explanation for this question.

3. Yawing happen when the blood contains-

  • Less Oxygen.
  • Excess Carbon dioxide.
  • Both A and B.
  • Less Carbon dioxide and Excess Oxygen.

Answer with Explanation

Answer: Option C

Explanation: No explanation for this question.

4. Trachoma is a bacterial infection of the-

  • Liver.
  • Lungs.
  • Brain.
  • Eyes.

Answer with Explanation

Answer: Option D

Explanation: No explanation for this question.

5. Which is the correct percentage of plasma and corpuscles in human blood?

  • Plasma 55 and Corpuscles 45.
  • Corpuscles 45 and Plasma 55.
  • Corpuscles10 and Plasma 90.
  • Plasma 90 and Corpuscles 10.

Answer with Explanation

Answer: Option A

Explanation: No explanation for this question.

6. Anemia cause because of-

  • Less red blood cells.
  • Less hemoglobin in blood.
  • Both A and B.
  • None of these.

Answer with Explanation

Answer: Option C

Explanation: No explanation for this question.

7. Which is the endocrine gland?

  • Parotid gland.
  • Sublingual gland.
  • Pituitary gland.
  • Sub-mandibular gland.

Answer with Explanation

Answer: Option C

Explanation: No explanation for this question.

8. BCG is a vaccine given for-

  • Jaundice.
  • Tuberculosis.
  • Astigmatism.
  • None of these.

Answer with Explanation

Answer: Option B

Explanation: No explanation for this question.

9. Beriberi is deficiency disease of vitamin-

  • B1 / Thiamine.
  • B3 / Niacin.
  • B2 / Riboflavin.
  • D / Calciferol.

Answer with Explanation

Answer: Option A

Explanation: No explanation for this question.

10. Bile or gall is produced by-

  • Pancreas.
  • Stomach.
  • Thymus.
  • Liver.

Answer with Explanation

Answer: Option D

Explanation: No explanation for this question.

Scroll to Top