Weekly Current Affairs Quiz 1 December - 7 December, 2020

Updated on December 8, 2020, by Editorial Staff

Read the Weekly Current Affairs questions and answers updates of from 1 December - 7 December, 2020. These questions covers important National & International events, news affairs related to politics, sports, technology, Inventions, and other sectors.

All these current affairs questions are important for various competitive exam and interview preparations in India.

Let’s start.

Q1. The first virtual celebration of Hornbill festival will happen in which of the following state in India?

  1. West Bengal
  2. Madhya Pradesh
  3. Kerala
  4. Nagaland

Answer: D. Nagaland

Q2. Recently online gaming has been banned by which of the following state in India?

  1. Andhra Pradesh
  2. Gujarat
  3. Assam
  4. Bihar

Answer: A. Andhra Pradesh

Q3. As per the report by the finance ministry of India the revenue from GST has exceeded 1 lakh crore which bring a growth of ___ year-on-year?

  1. 0.5%
  2. 0.9%
  3. 1.2%
  4. 1.4%

Answer: D. 1.4%

Q4. Bangladesh has signed its first Preferential Trade Agreement (PTA) with which of the following country?

  1. United States
  2. UK
  3. India
  4. Bhutan

Answer: D. Bhutan

Q5. As per the order by Supreme Court of India all Police station and investigation offices need to install ___ in their offices.

  1. CCTV
  2. Biometric Attendance
  3. Automatic Weapon
  4. None of these

Answer: A. CCTV

Q6. The information and broadcasting ministry of India recently issues advisory for advertising ____ in television.

  1. Tobacco products
  2. Cold drinks products
  3. Online gaming and fantasy sports
  4. Bike and car products

Answer: C. Online gaming and fantasy sports

Q7. As per the order by RBI the HDFC banks need to stop issue of new ____.

  1. Debit Cards
  2. Credit Cards
  3. Bank Accounts
  4. Health Scheme

Answer: B. Credit Cards

Q8. Neeraj Chopra from India will take part in Tokyo Olympics 2021. He is associated with which of the following sports?

  1. Cricket
  2. Football
  3. Tennis
  4. Javelin Throw

Answer: D. Javelin Throw

Q9. The government of India has signed loan agreement of ____ with Asian Development Bank (ADB) to strengthen the power sector of Meghalaya.

  1. $100 million
  2. $125 million
  3. $133 million
  4. $198 million

Answer: C. $133 million



Latest Current Affairs Updates

data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-matched-content-rows-num="4" data-matched-content-columns-num="2" data-ad-format="autorelaxed">