Current Affairs Questions Answers July 14-20, 2021

Most Current Affairs Questions and Answers of July 14 to July 20, 2021 for Competitive Exam and Interview Preparation.

Q1. Which of the following countries will host the World Badminton Championship in 2026?

  • USA
  • UK
  • India
  • Russia

Answer: C. India

Q2. ‘Khelo India Youth Games, 2021’ will be organized in-

  • October 2021
  • December 2021
  • February 2022
  • December 2022

Answer: C. February 2022

Q3. ‘Mareechika’ is a short film  in ____ that encourages viewers to let women make their own choices.

  • Hindi
  • Malayalam
  • Kannada
  • Tamil

Answer: B. Malayalam

Q4. NTPC to set up India’s single largest solar park at-

  • Rann of Kutch, Gujarat
  • Kolkata, West Bengal
  • Hoskote, Karnataka
  • None of these

Answer: A. Rann of Kutch, Gujarat

Q5. 15 Kashmir Valley Railway Stations, including Srinagar will get public Wi-Fi network, under the brand name of-

  • RailFi
  • WiRail
  • RailWire
  • None of these

Answer: C. RailWire

Q6. China has recently unveiled a maglev train which is capable to run at a top speed of ____

  • 400 kmph
  • 500 kmph
  • 600 kmph
  • 800 kmph

Answer: C. 600 kmph

Q7. Which two Indian organizations have won the Equator Prize 2021 among the 10 awardees?

  • Snehakunja Trust and Aadhimalai Pazhangudiyinar Producer Company Limited
  • Bio-KG Federation of Organic Development and Tropical Forest and Rural Development
  • Grupo Ecológico Sierra Gorda IAP and Pueblo Originario Kichwa de Sarayaku
  • None of these

Answer: A. Snehakunja Trust and Aadhimalai Pazhangudiyinar Producer Company Limited

Q8. As per the report published by market research firm Canalys, which of the following smartphone brands surpassed Apple to become the world’s second-largest smartphone maker?

  • Xiaomi
  • Oppo
  • Vivo
  • Huawei

Answer: A. Xiaomi

Q9. On July 18, 2021 the International Cricket Council (ICC) included which of the following countries as its new member countries?

  • Mongolia
  • Switzerland
  • Tajikistan
  • All of these

Answer: D. All of these

Q10. Spyware Pegasus has been used to spy around popular celebrities, politicians, businessmans. Pegasus is a ____ spyware.

  • Russian
  • Israeli
  • Chinese
  • None of these

Answer: B. Israeli 

Q11. India’s first monk fruit cultivation begins in-

  • Himachal Pradesh
  • West Bengal
  • Assam
  • Jharkhand

Answer: A. Himachal Pradesh

Q12. On which of the following dates is Nelson Mandela International Day observed?

  • July 16
  • July 18
  • July 20
  • July 22

Answer: B. July 18

Q13. Recently Indian Navy received MH-60 Romeo from which country?

  • United States
  • Russia
  • Germany
  • Australia

Answer: A. United States

Q14. On July 15, 2021 World Youth Skills Day is observed to celebrate the entrepreneurship and employment of young people. This year the theme was-

  • Youth Employment
  • Encouraging Youth for Entrepreneurship
  • Reimagining Youth Skills Post Pandemic
  • None of these

Answer: C. Reimagining Youth Skills Post Pandemic

Q15. India’s first ‘Grain ATM’ set up in-

  • Rewa, Madhya Pradesh
  • Gurugram, Haryana
  • Kanpur, Uttarpradesh
  • None of these

Answer: B. Gurugram, Haryana

Scroll to Top