Current Affairs Questions Answers 23rd-29th June 2021

Most important current affairs quiz based questions and answers for upcoming competitive exams and interviews. These MCQ types exam based questions and answers covers latest happenings from all around the world.

Q1. Which of the following days is observed as the International Day of the Seafarer?

  • June 20
  • June 23
  • June 25
  • June 29

Answer: C. June 25

Q2. What is the theme of International Day of Seafarer 2021?

  • Fair Future for Seafarers
  • Maritime Labour
  • Throw light on issues of seafarers
  • None of these

Answer: A. Fair Future for Seafarers

Q3. Indian government signed a loan of ____ with the World Bank to improve healthcare services in Mizoram.

  • $20 million
  • $32 million
  • $45 million
  • $50 million

Answer: B. $32 million

Q4. Indian Army to procure ____ Futuristic Infantry Combat Vehicles (FICVs) to help carry troops to conflict zones.

  • 1,050
  • 1,200
  • 1,590
  • 1,750

Answer: D. 1,750

Q5. Which of the following cricket teams won the ICC World Test Champions?

  • India
  • New Zealand
  • England
  • Australia

Answer: B. New Zealand

Q6. Who tops the global list of biggest philanthropists of the last century?

  • Jamsetji Tata
  • Bill Gates
  • John. D. Rockefeller
  • Warren Buffet

Answer: A. Jamsetji Tata

Q7. Who became the second-fastest woman sprinter after completing 100 meters in 10.63 seconds?

  • Wilma Rudolph
  • Shelly-Ann Fraser-Pryce
  • Merlene Ottey
  • None of them

Answer: C. Shelly-Ann Fraser-Pryce

Q8. What was the theme of World Olympic Day 2021 observed on June 23rd?

  • Stay healthy, stay strong, stay active with the Olympic Day workout
  • Move, learn, and discover with olympians
  • Modern Olympic movement
  • None of these

Answer: A. Stay healthy, stay strong, stay active with the Olympic Day workout

Q9. International Widows Day is observed on-

  • 21st June
  • 22nd June
  • 23rd June
  • 25th June

Answer: C. 23rd June

Q10. Who has been recently named as the ambassador of Forest Frontline Heroes by the World Wide Fund for Nature-India (WWF) India?

  • Vishal Bali
  • Massimiliano Colella
  • Upasana Kamineni
  • None of them

Answer: C. Upasana Kamineni

Scroll to Top