Current Affairs Questions Answers November 2020

Updated on November 24, 2020, by Editorial Staff

Read the most important current affairs questions and answers of November 2020. All the questions covers national, international, and local current gk and news affairs all around the world of November 2020. These are important to stay updated with the latest news events and for the preparation of various competitive exams.

Q1. The 80th All India Presiding Officers Conference will be held in which of the following place?

Answer: A. Gujarat. The two-day conference will be inaugurated by Indian President Ram Nath Kovind on 25 November, 2020.

Q2. Which of the following Indian cricket players has been nominated in the ICC Men’s player of the decade?

Answer: C. Both A & B.

Q3. World Philosophy Day 2020 was observed on which of the following date?

Answer: B. 19th November

Q4. Recently West Begal Government has launched the “Pathashree Abhijan” which is a-

Answer: D. Road Repair Scheme

Q5. The first Tram Library in India launched in which of the following place?

Answer: A. Kolkata . The Tram library launched by the West Bengal Trnaport Corporation (WBTC). The Tram Library have books for students and access to Wi-Fi.

Q6. Who has been recently elected as the new independent chairman of ICC (International Cricket Council)?

Answer: B. Greg Barclay

Q7. Which of the Indian web series has won the best drama series award t 48th Internation Emmy Awards 2020?

Answer: C. Delhi Crime

Q8. The Union Ministry of Home Affairs has relaxes the norms for Non-Government Organizations(NGOs) to maintain Foreign Contribution Regulation Act (FCRA) account under the FCRA act with which of the following bank?

Answer: A. SBI

Q9. Which of the following country will host the G20 Summit in 2023?

Answer: A. India

Q10. Which of the following bank becomes the world’s first central bank with a million Twitter followers?

Answer: B. Reserve Bank of India



Latest Current Affairs Updates

data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-matched-content-rows-num="4" data-matched-content-columns-num="2" data-ad-format="autorelaxed">