Weekly Current Affairs Quiz December 22 - December 28, 2020

Updated on December 28, 2020, by Editorial Staff

Q1. Indian Prime Minister Narendra Modi inaugurates first driverless train of India in-

  1. Delhi Metro
  2. Kolkata Metro
  3. Mumbai Metro
  4. Bengaluru Metro

Answer: A. Delhi Metro

Q2. Recently which of the following cabinet in India has given approval for forced conversation of religion?

  1. Uttar Pradesh
  2. Madhya Pradesh
  3. Bihar
  4. West Bengal

Answer: B. Madhya Pradesh. Madhya Pradesh cabinet has recently approved the MP Freedom of Religion Bill 2020 against the forced conversion of religion.

Q3. India's first hot air ballon safari has been launched in which of the following tiger reserve in India?

  1. Amangarh Tiger Reserve, Uttar Pradesh
  2. Sunderbans Tiger Reserve, West Bengal
  3. Jim Corbett Tiger Reserve, Uttarakhand
  4. Bandhavgarh Tiger Reserve, Madhya Pradesh

Answer: D. Bandhavgarh Tiger Reserve, Madhya Pradesh

Q4. On which of the following date Good Governance Day is observed in India?

  1. 24th December
  2. 25th December
  3. 26th December
  4. 27th December

Answer: B. 25th December

Q5. Niti Aayog has launches India's first cloud storage platform DiGiBOXX, which will offer

____ GB storage for free users.

  1. 5
  2. 10
  3. 20
  4. 30

Answer: C. 20

Q6. India has recently signed USD ____ million project with World Bank to build green national highway corridors.

  1. 250
  2. 500
  3. 800
  4. 900

Answer: B. 500

Q7. Who has been recently appointed as the new Associated Chambers of Commerce and Industry of India (ASSOCHAM) President?

  1. Vineet Agarwal
  2. Niranjan Hiranandani
  3. Sumant Sinha
  4. None of them

Answer: A. Vineet Agarwal

Q8. More than ____ people in United States have received the first dose of the COVID-19 vaccine.

  1. 1 Million
  2. 2 Million
  3. 3 Million
  4. 4 Million

Answer: A. 1 Million

Q9. Which of the following government has launched its first Fruits portal?

  1. Uttar Pradesh
  2. Madhya Pradesh
  3. Uttarakhand
  4. Karnataka

Answer: D. Karnataka

Q10. On which of the following date the National Consumer Day is celebrated in India?

  1. 22nd December
  2. 24th December
  3. 25th December
  4. 27th December

Answer: B. 24th December

Q11. Which of the following organization has launched Covid-19 vaccine market dashboard?

  1. WHO
  2. UNICEF
  3. CDC
  4. PAHO

Answer: B. UNICEF



Latest Current Affairs Updates

data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-matched-content-rows-num="4" data-matched-content-columns-num="2" data-ad-format="autorelaxed">