Top 10 Weekly Current Affairs Questions Answers July2-July 10, 2020

Top 10 Current Affairs Weekly Questions Updates

Q1. Recently Indian Prime Minister inaugurates the 750 MW Rewa Solar Power project in which of the following state in India?

  1. Madhya Pradesh
  2. Uttar Pradesh
  3. Kerala
  4. Bihar

Answer: Madhya Pradesh

Q2. Who has been recently appointed as the chairman of International Financial Services Centre (IFSCA)?

  1. Injeti Srinivas
  2. Gary Palmer
  3. Richard Bruton
  4. None of them

Answer: Injeti Srinivas

Q3. Which of the following state in India launched the ‘Kill Corona’ campaign from July, 2020?

  1. West Bengal
  2. Maharashtra
  3. Madhya Pradesh
  4. Gujarat

Answer: Madhya Pradesh

Q4. 36th ASEAN Summit virtually held in Hanoi, Vietnam. The theme of the summit was-

  1. Cohesive and Responsive ASEAN
  2. Advancing Partnership For Sustainability
  3. Resilient and Innovative
  4. One vision, One Identity, One Community

Answer: Cohesive and Responsive ASEAN

Q5. Which of the following Institute in India has developed a virtual classroom aid, ‘Mobile Masterjee’?

  1. IIT Kharagpur
  2. IIT Madras
  3. IIT Kanpur
  4. IIT Mumbai

Answer: IIT Kanpur

Q6. Russian voters backed a referendum which includes a provision to allow President Vladimir Putin in power until-

  1. 2021
  2. 2023
  3. 2030
  4. 2036

Answer: 2036

Q7. A community centre named as ‘Sanskritik Sadbhav Mandap’ is being constructed by Union Minority Affairs Ministry in which of the following state?

  1. Uttar Pradesh
  2. Jharkhand
  3. Assam
  4. West Bengal

Answer: Uttar Pradesh

Q8. Which of the following Social Media platform has launched a campaign in India called as ‘It’s Between You’ ?

  1. Facebook
  2. Twitter
  3. Instagram
  4. WhatsApp

Answer: WhatsApp

Q9. The last date of filing the income tac returns for 2019-2020 has been extended upto-

  1. December 30
  2. August 30
  3. September 30
  4. November 30

Answer: November 30

Q10. ‘Mission Vriksharopan-2020’ campaign has been launched by which of the following state in India?

  1. Uttar Pradesh
  2. Tamil Nadu
  3. Karnataka
  4. Punjab

Answer: Uttar Pradesh

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
Copy link
Powered by Social Snap