Top 10 Weekly Current Affairs Questions Answers June 1 – June 22, 2020

top-10-current-affairs-june1-22

Q1. “Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan” initiative launched by which of the following state?

A. West Bengal

B. Bihar

C. Maharashtra

D. Odisha

Answer: Bihar

Q2. The online “Career skill training” program on National career service portal launched by Labour ministry with a partnership with-

A. Cisco

B. TCS

C. Infosys

D. Microsoft

Answer: TCS

Q3. Which of the following state has celebrated its statehood day on June 2?

A. Telangana

B. Kerala

C. UP

D. Jharkhand

Answer: Telangana

Q4. A virtual RIC meeting will be held on June 18, 2020 between the Foreign ministers of India, Russia and-

A. United States

B. China

C. Germany

D. Australia

Answer: China

Q5. The International Yoga day celebrated every year on-

A. 5th June

B. 21st June

C. 10th July

D. 25th July

Answer: 21st June

Q6. As per the official report by the United Nations spokesperson, India will serve as the president of UNSC for one month in-

A. January 2021

B. April 2021

C. July 2021

D. August 2021

Answer: August 2021

Q7. Which of the following country delivers first Rafale Fighter Jets to India?

A. United States

B. Russia

C. France

D. Germany

Answer: France

Q8. The Union Cabinet recently approve the re-establishment of The Pharmacopoeia Commission for Indian Medicine & Homoeopathy (PCIM&H), which is to merge with the Pharmacopoeia Laboratory for Indian Medicine (PLIM) and Homoeopathic Pharmacopoeia Laboratory (HPL) is located in which of the following state?

A. West Bengal

B. Uttar Pradesh

C. New Delhi

D. Mumbai

Answer: Uttar Pradesh

Q9. As per the recently published State of India’s Birds report by the National Biodiversity Authority (NBA) 15 birds species are flagged as key species of concern in which of the following state in India?

A. Maharashtra

B. Bihar

C. Jharkhand

D. Kerala

Answer: Kerala

Q10. International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict observed on which of the following day?

A. March 19

B. April 19

C. May 19

D. June 19

Answer: June 19

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *