Top 10 Current Affairs Questions Answers June 23 – July 1, 2020

top-10-current-affairs-questions-answers-june23-july1-2020

Q1. Who became the new prime minister of Ireland?

  1. Leo Varadkar
  2. Enda Kenny
  3. Brian Cowen
  4. Micheal Martin

Answer: Micheal Martin

Q2. On which of the following date Micro, Small and Medium-sized Enterprises Day is celebrated?

  1. 25th July
  2. 27th June
  3. 28th August
  4. 5th December

Answer: 27th June

Q3. The Indian Government recently banned 59 Chinese mobile applications by invoking its power of the IT (Information Technology) Act under section-

  1. 51A
  2. 69A
  3. 300A
  4. 329A

Answer: 69A

Q4. Zoox, an America autonomous vehicle company recently acquired by which of the following company?

  1. Google
  2. Apple
  3. Amazon
  4. Facebook

Answer: Amazon

Q5. India has recently signed a concession agreement with which of the following nation for a joint venture 600 MW run-of-the-river hydroelectric project?

  1. Bangladesh
  2. Sri Lanka
  3. Bhutan
  4. China

Answer: Bhutan

Q6. International Asteroid Day observed every year on-

  1. 30th June
  2. 15th August
  3. 22nd October
  4. 5th December

Answer: 30th June.

Q7. Which of the following bank has launched KBL Micro Mitra for the micro manufacturing and service enterprises?

  1. Karnataka Bank
  2. Canara Bank
  3. State Bank of India
  4. Bank of Baroda

Answer: Karnataka Bank

Q8. Recently Indian Prime Minister Narendra Modi declared the extension of Garib Kalyan Anna Yojana till-

  1. August, 2020
  2. September, 2020
  3. November, 2020
  4. December, 2020

Answer: November, 2020

Q9. The central government of India plans to bring Aadhaar based farmer database which will have the details of how many farmers across the India?

  1. 10 million farmers
  2. 30 million farmers
  3. 50 million farmers
  4. 100 million farmers

Answer:  50 million farmers

Q10. NITI Aayog launched a behaviour change campaign named “Navigating the New Normal” partnership with Bill and Melinda Gates Foundation (BMGF), Ashoka University, Centre for Social and Behavioural Change (CSBC), and the ministries of Health and WCD. The current CEO of NITI Ayog is-

  1. Amitabh Kant.
  2. Sindhushree Khullar
  3. Rao Inderjit Singh
  4. Ramesh Chand

Answer: Amitabh Kant.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
Copy link
Powered by Social Snap